1. >Blog
  2. >Kikerherne- ja nisuidusalat marjadega

Koostisained:

Salat:

  • 1 mõõdutopsitäis nisuidusid
  • 2,5 topsi (u. 400-550 ml) vett
  • 1 loorberileht
  • 1 tl soola
  • 1,5 topsitäit Bonduelle’i kikerherneid
  • pool topsitäit hakitud punaseid sibulaid
  • viinamarjatomateid
  • 1 topsitäis tükeldatud porgandeid
  • 1 topsitäis Bonduelle’i maisi
  • pool tassitäit tükeldatud paprikat
  • 1 topsitäis poolitatud viinamarju
  • 1 topsitäis maasikaviile
  • 1 topsitäis tükeldatud kurki
  • 1 spl sidrunimahla
  • näputäis soola
  • spinatit
  • mandleid

Salatikaste:

  • ¼ valge veini äädikat
  • 1 spl Dijoni sinepit
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 1 suur küüslauguküüs (peeneks hakituna)
  • pool tl punast või jahvatatud musta pipart
  • pool topsitäit oliiviõli
  • pool tl soola

1. samm

Esmalt valmistage salatikaste. Segage äädikas, sinep, vahtrasiirup, hakitud küüslauk, pipar, oliiviõli ja sool ühtlaseks seguks. Soovi korral lisage soola ja pipart.

2. samm

Kuumutage nisuidusid suurel kastmepannil vee, äädika, loorberilehe ja soolaga 35-40 minutit, kuni idud on pehmed. Nõrutage vesi, eemaldage loorberileht ja laske idudel jahtuda. Valage kaussi hakitud sibulad, tomatid, porgandid, paprika, viinamarjad, maasikad ja kurk. Viimaks lisage Bonduelle’i kikerherned ja mais.

3. samm

Röstige hakitud mandlid ja puistage salat nendega üle.  Lisage sidrunimahl, teelusikatäis soola ja pisut spinatit, segage kõik läbi. Enne serveerimist valage üle kastmega.

Retsept, milles kasutatakse valmistamisel