Kas teadsite, et baklažaan on ka puuvili? Baklažaan kuulub Solanaceae perekonda, nagu ka tomatid ja paprikad, lisades meie toidulauale imelise lilla värvi. Baklažaanisorte on rohkem kui üks traditsiooniline ja kõigile tuntud sort. Neid on musti, lillasid, valgeid, värvilisi, piklikke, ümaraid, kõveraid või munakujulisi. Baklažaan sisaldab palju pektiini, mineraale ja antioksüdante.
Et baklažaan oleks maitsev ja sellest tehtud roog odav, on mitu valmistamisviisi. Esimene – viilutage, maitsestage soolaga ja laske soolal viilude sisse imenduda. Seejärel küpsetage pannil tasasel tulel, kuni baklažaanist eraldub mahl. Hiljem lisage veidike õli ja pruunistage – ongi valmis! Võite nautida suurepärase maitsega baklažaani. Teine – viilutatud või kuubikutseks lõigatud baklažaani 5 minutit aurutada. Võite ka küpsetada 220 °C juures praeahjus või grillil, eelnevalt kahvliga baklažaani mõned augud tehes.