Aed-mustjuur on Astraceae perekonnast. See taim on pärit Lõuna- ja Kesk-Aasiast. Sisaldab naatriumit, kaaliumit, magneesiumit, kaltsiumit, rauda, fosforit, koliini, karoteeni ja vitamiine E, B1, B2, C ja PP. Tegemist on unustatud, kuid meie organismile väga olulise taimega.
Aed-mustjuur on igapäevaseks kasutamiseks suurepärane taim
Oma maitselt meenutab ta sparglit, kuid on veidi õrnem. Enne kasutamist tuleb aed-mustjuur korralikult puhtaks pesta, siis koorida (soovitatav on kasutada kummikindaid, kuna koorimisel eraldub mahl, mis värvib käed punaseks). Taime söödav osa on juured ja lehed. Aed-mustjuur sobib külmutamiseks või konserveerimiseks ning sellisel valmistamisel säilib ka toiteväärtus. Et aed-mustjuur säiliks kauem värske, pange see paberkotti ja hoidke külmkapis alumisel riiulil.
Avasta meie aedviljad
Meie retseptid
Falafelid jogurtikastmega
Kikerhernepallid
Väga kergesti ja kiiresti valmivad kikerhernepallid sobivad suupisteks või koguni jõululaua üheks roaks.
Cereali seente ja Parma juustuga