Hernekaunad korjake ära, kui need on rohelised, siledad ja läikivad. Kaunad räägivad selget keelt sellest, millised herneterad kaunades on, samuti on hea teada, et kaunade kaal on pool herneste kaalust: 500 g hernekaunades on 250 g rohelisi herneid. Hernekaunade pesemiseks pange kaunad kaussi ja valage peale vesi. Selleks, et herneid kauem säilitada, külmutage või konserveerige need – pange purki koos loorberilehega, valage peale ⅔ soolaga maitsestatud vett ja kuumutage 45 minutit.
Herneste valmistamine
Roheline hernes on toiduks valmistamiseks lihtne valik! Keetke neid soolaga maitsestatud vees või valmistage aurus 15 minutit (või lühemalt) või 5 minutit mikrolaineahjus. Võite praadida pannil tasasel tulel, lisage õli, tükeldatud sibulaid, porgandeid ja searibi. Aasta läbi saate poest osta külmutatud või konserveeritud herneid – need asendavad teie toitudes suurepäraselt värskeid herneid. Kui kiirustate või ei soovi toidu valmistamisele aega raisata, võite katsetada meie konserveeritud herne-porgandi segu, mille valmistamisele kulutate ainult mõne minuti.
Avasta meie aedviljad
Meie retseptid
Falafelid jogurtikastmega
Kikerhernepallid
Väga kergesti ja kiiresti valmivad kikerhernepallid sobivad suupisteks või koguni jõululaua üheks roaks.
Cereali seente ja Parma juustuga