Hernekaunad korjake ära, kui need on rohelised, siledad ja läikivad. Kaunad räägivad selget keelt sellest, millised herneterad kaunades on, samuti on hea teada, et kaunade kaal on pool herneste kaalust: 500 g hernekaunades on 250 g rohelisi herneid. Hernekaunade pesemiseks pange kaunad kaussi ja valage peale vesi. Selleks, et herneid kauem säilitada, külmutage või konserveerige need – pange purki koos loorberilehega, valage peale ⅔ soolaga maitsestatud vett ja kuumutage 45 minutit.
Roheline hernes on toiduks valmistamiseks lihtne valik! Keetke neid soolaga maitsestatud vees või valmistage aurus 15 minutit (või lühemalt) või 5 minutit mikrolaineahjus. Võite praadida pannil tasasel tulel, lisage õli, tükeldatud sibulaid, porgandeid ja searibi. Aasta läbi saate poest osta külmutatud või konserveeritud herneid – need asendavad teie toitudes suurepäraselt värskeid herneid. Kui kiirustate või ei soovi toidu valmistamisele aega raisata, võite katsetada meie konserveeritud herne-porgandi segu, mille valmistamisele kulutate ainult mõne minuti.