Kas olete sisseoste tehes seisatanud ja mõelnud, mille poolest värsked ja külmutatud köögiviljad erinevad? Mõned erinevused hakkavad kohe silma, aga kõige olulisemad neist ei ole paljudele teada. Üks selliseid saladusi – Bonduelle‘i külmutatud köögiviljad sisaldavad värsketest rohkem vitamiine ja nende maitseomadused tulevad paremini esile. Miks?
Kui Bonduelle‘i köögiviljade ettevalmistamiseks kulub vaid mõni tund, siis värske köögivilja tee kauplustesse kestab päevi või koguni nädalaid.
See ei puuduta üksnes kiirust, vaid ka kvaliteeti ja tehnoloogiaid. Selleks, et köögiviljad kauem säiliksid, tuleks need külmutada (kodus) või sügavkülmutada (tööstuses). Mõlemad meetodid kaitsevad loomuliku kahju ja toidu vananemise eest ning tänu järkjärgulisele töötlemisele välditakse toidu raiskamist.
Mitmel korral mainisime sõna „blanšeerima“. Miks on vaja külmutamisel puu- ja köögivilja ette valmistada? Blanšeerimisel hävivad soovimatud ensüümid, mida toored köögiviljad sisaldavad. Need ensüümid vanandavad vilju, mistõttu väheneb vitamiinisisaldus. Kodus külmutades saab blanšeerida vees, aga Bonduelle blanšeerib aurus.