1. >Blog
  2. >Grillime: 5 ideed, kuidas kasutada ube kastmetes

Ilmad lähevad üha soojemaks ja grillihooaeg kogub hoogu. Grillimine ei ole üksnes mõnus viis maitsvaid toite valmistada, vaid ka koos pere või sõpradega kenasti aega veeta. Kas teete alles grillhooajaks ettevalmistusi ja otsite uusi ideid, milliseid toite grillil valmistada? Või olete sellega juba algust teinud, aga tahaksite hoopis midagi uut proovida? Meie omakorda soovitame proovida koostisosa, mis annab teie grillroogadele erakordse maitse. See oleks: Bonduelle'i oad tomati-, karri-, grill- ja tšillikastmes. Pakume viit ideed nende kasutamiseks grillroogades.

1. Tortilja köögiviljade ja kanaga

Täidisega tortiljad on üks lihtsamaid ja kiiresti valmistatavaid roogi. Ja kõige toredam on see, et neil on nii palju erinevaid valmistamisviise. Sellele roale sobivad ideaalselt ükskõik millised Bonduelle'i oad kastmes. Nii et valige vastavalt maitsele: valged oad tomati- või karrikastmes või punased oad grill- või tšillikastmes.

Ülilihtne valmistamisviis: lihtsalt grillige kanarinda (kui te ei söö liha, ei pruugi te seda koostisosa kasutada) ja köögivilju, näiteks paprikat, sibulat ja suvikõrvitsat. Soojendage konservube. Tükeldage praetud kana ja köögiviljad selliselt, et neid oleks mugav tortiljalehte keerata. Seejärel asetage need koostisosad ja soojendatud oad tortiljale, puistake peale riivitud juustu ja soovi korral lisage hapukoort või Kreeka jogurtit. Keerake tortiljad kokku ja grillige need kenasti pruuniks. Ja ongi kõik – laske hea maitsta!

2. Burger oapihviga

Grillitud oapihviga burger on veel üks võimalus oma maitsemeeli rõõmustada. Ka selle roa valmistamiseks sobivad ükskõik millise maitsega Bonduelle'i oad kastmes. Eriti õnnestunud valik on punased oad grill- või tšillikastmes.

Meie valmistamisviis: pange kaussi kahvli või kannmikseriga purustatud kastmes oad, riivsai, kuubistatud sibul, hakitud küüslauk, muna, sool ja pipar. Segage hoolikalt läbi. Jagage valmistatud segu ühesugusteks osadeks ja vormige burgeripihvid.

Kuumutage grill keskmiselt kuumaks. Küpsetage pihve mõlemalt poolt 4-5 minutit või kuni need on krõbedad. Pakkuge pihve burgerikuklitel (kuumutage neid eelnevalt veidike grillil) koos lemmiklisanditega, näiteks salati, avokaado, tomati või Cheddari juustuga.

3. Täidetud suvikõrvitsad ubadega

Tavaliselt eelistatakse sooja ilmaga süüa rohkem köögivilju. Ja grilliga saab neid valmistada mitmel eri viisil, näiteks täidisega. Erinevat värvi paprikad sobivad selleks ideaalselt ja ka valmistamisviis on ülilihtne: lõigake paprikatel ülaosa ära, eemaldage seemned ja kiled. Segage kausis valitud Bonduelle'i oad kastmes (näiteks grillkastmes), keedetud riis, kuubistatud tomatid ja mais. Täitke paprikad saadud seguga ja grillige neid keskmisel tulel 8-10 minutit või kuni need pehmenevad ja kenasti pruunistuvad. Seda rooga on väga lihtne valmistada ja selle maitse on võrratu.

4. Quesadillad oa- ja maisitäidisega

Teile teatati, et sõbrad tulevad ootamatult külla? Või paluvad näljased pereliikmed midagi maitsvat süüa? Sel juhul proovige kindlasti grillitud quesadillasid oa- ja maisitäidisega. See on maitsev kiirroog, mida on väga lihtne omavahel jagada.

Valmistamine: segage Bonduelle'i punased oad tšillikastmes (kui eelistate vähem vürtsikat kastet, sobivad selle asemel mõned muud Bonduelle'i oad kastmega), mais, kuubistatud tomat ja punane sibul, hakitud küüslauk, tšillipulber ja köömned. Määrige saadud segu tortijale, puistake peale riivitud juustu ja asetage teine tortija peale. Grillige, kuni juust on sulanud ja tortijad – krõbedad. Serveerige hapukoore või oma lemmikkastmega.

5. Halloumi juustu pihv, garneeritud ubadega kastmes

Jumaldate pihve, kuid paljud traditsioonilised retseptid on juba proovitud? Siis soovitame valmistada halloumi pihvid ubadega kastmes. Selle roa valmistamiseks vajate: halloumi juustu, oliiviõli, sidrunikoort ja -mahla, peenestatud küüslauguküünt, hakitud värskeid ürte (nt rosmariini, tüümianit või punet), soola ja pipart, Bonduelle'i punaseid ube grillkastmes või valgeid ube karrikastmes (garneeringuks). Valige oad vastavalt maitsele.

Valmistamine käib niimoodi: kuumutage grill keskmise kuumuseni. Segage kausis oliiviõli, sidrunikoor, sidrunimahl, peenestatud küüslauk, hakitud värsked ürdid, sool ja pipar. Lõigake halloumi juust paksudeks pihvitaolisteks viiludeks. Asetage need madalasse anumasse ja kallake need sidruni-ürdimarinaadiga üle, et need oleksid hästi kaetud. Laske juustul umbes 15 minutit marineerida. Asetage marineeritud halloumi viilud eelsoojendatud grillile ja küpsetage kummaltki poolt umbes 2-3 minutit, kuni tekivad grilljäljed ja juust on kuum. Võtke pihvid grillilt ja laske neil enne serveerimist paar minutit seista. Serveerige neid valitud kastmes ubade ja (soovi korral) värske salatiga.

Te ei läbe oodata, millal saate neid retsepte proovida? Soovime, et oleksite julged ja ei kardaks katsetada – nii saate avastada erilisi maitseid, mis muutuvad iga grillihooaja lahutamatuks osaks.

Me ei kahtle, et tänu Bonduelle'i ubadele kastmes see teil õnnestub.