1. >Blog
  2. >Marokopärane kikerhernehautis

Koostisained:

  • 400 g külmutatud kõrvitsa-aedviljasupi segu Bonduelle
  • 2 küüslauguküünt
  • 2–3 maguskartulit ehk bataati
  • 800 g aurutatud kikerhernest Bonduelle Vapeur
  • 1 porru
  • 2 g jahvatatud ingverit
  • 2 g paprikapulbrit
  • 2–3 värsket tüümiani
  • 50 g värsket spinatit
  • 250 ml kookospiima
  • Jahvatatud vürtsköömnet
  • 2–3 loorberilehte
  • 2 spl röstitud seesami õli
  • 60 ml laimimahla
  • Soola, jahvatatud musta pipart
  • Oliiviõli

Koorige bataat ja lõigake väikesteks kuubikuteks. Lõigake porru viiludeks. Kuumutage suures potis oliiviõli ning pange porru ja peeneks hakitud küüslauk potti. Praadige 2–3 minutit, siis lisage kõik maitseained (loorberilehed, vürtsköömen, ingver, tüümian, punase paprika pulber, sool ja pipar). Praadige veel 1–2 minutit. Lisage bataat ja kõrvits ning praadige 5–7 minutit. Lisage umbes 500 ml vett. Katke pott kaanega ja keetke, kuni need on pehmed. Siis lisage kikerhernes, spinat ja kookospiim ning laske veel 3–4 minutit haududa.

Lisage maitse järgi seesamiõli ja laimimahla.