1. >Blog
  2. >Mereandide ja kalahautis

Koostisained:

  • 1 pakk Vapeur California köögivilju (Bonduelle)
  • 4-5 keskmise suurusega kartulit
  • 1 keskmise suurusega sibul
  • 1 keskmise suurusega paprika
  • 2 küüslauguküünt
  • 400 g konservtomateid
  • 1/4 tl tšillihelbeid
  • suhkrut
  • 2-3 loorberilehte
  • 250 ml valget veini
  • 500 ml kalapuljongit
  • 300 g mereandide segu
  • 400 g turska
  • Peotäis värsket koriandrit
  • 30 ml laimimahla
  • Soola/jahvatatud musta pipart
  • Oliiviõli

Koori sibul ja lõika kuubikuteks. Lõika paprika ribadeks, haki küüslauk. Kuumuta suures potis oliiviõli, prae sibul ja paprika 4-5 minutit keskmisel kuumusel, kuni nad on veidi pehmenenud. Lisa küüslauk, tšillihelbed, Bonduelle Vapeur California köögiviljad ja prae veel 1–2 min. Lisa valge vein, loorberilehed ja lase 2-3 minutit mullitada, kuni vedelik on vähenenud umbes poole võrra. Lisa kuubikuteks lõigatud kartulid ja 500ml vett, keeda, kuni kartul on pehme. Seejärel lisa konservtomat ja kalapuljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, lisa mereandide segu ja suuremateks kuubikuteks lõigatud tursk. Pane kaas peale ja hauta veel 10-15 minutit. Lisa maitse järgi suhkur, sool, pipar ja laimimahl. Puista peale värskelt hakitud koriandrit.