Pinterest

Bruschetta suviste köögiviljade ja kitsejuustuga

Kergem kui võileib, uhkem kui röstsai, olge head – bruschetta! Mõned köögiviljad, veidike kitsejuustu.. ja kui hea – bruschetta! Nautige üksinda salati lisandiga või koos sõpradega suupisteteks, tükeldage lihtsalt puust lõikelaual.
Kerge
2 inimest
15 minutit
15 minutit
Koostisained
2 portsjoni jaoks
4 viilu leiba

1 suvikõrvits

1 baklažaan

2 tomatit

1 kitsejuust

1 küüslauguküüs

4 näputäit tüümianit või punet

Oliiviõli

Salatiga pakkudes
Koostisained 2 portsjoni jaoks
4 viilu leiba

1 suvikõrvits

1 baklažaan

2 tomatit

1 kitsejuust

1 küüslauguküüs

4 näputäit tüümianit või punet

Oliiviõli

Salatiga pakkudes
  1. Samm 1
    Kuumutage ahi kuni 180 °C. Hõõruge leivaviile küüslauguküünega.
  2. Samm 2
    Poolitage baklažaan ja seejärel viilutage: puistake neile soola peale. Tükeldage suvikõrvits väikesteks viiludeks. Võib kasutada ka külmutatud suvikõrvitsat, kui sulatate selle enne üles ja kuivatate liigse vee. Lõigake tomatid ja kitsejuust suuremateks viiludeks. Kuivatage paberrätikuga baklažaanitükid.
  3. Samm 3
    Pruunistage baklažaani- ja suvikõrvitsaviilud pannil väheses oliiviõlis. Asetage leivaviilule baklažaani-, suvikõrvitsa-, tomati- ja kitsejuustuviilud. Määrige oliiviõliga üle ja puistake peale tüümianit (või punet), lisage pipart.
  4. Samm 4
    Küpsetage 15 minutit. Vajadusel lülitage ahjus lõpupoole grillrežiim. Pakkuge kuumalt koos toorsalatiga.