Kuidas tortillasid serveerida? Lisa roale värvi ja puistake rullidele hakitud peterselli. Soovi korral võite rullid juustuga üle puistata ja veel paariks minutiks ahju panna, kuni juust sulab. Kõiki tortillaroogasid saab maitsestada teile meelepäraste eriliste kastmetega. Nende valik on lai, sest sobivad nii vürtsikad kui ka mahedamaitselised kastmed. Võite valida ka tervislikuma alternatiivi – maitsestamata jogurti või Kreeka jogurti.
Roa valmistamisel on soovitav punaseid ube loputada jooksva vee all. Nii eemaldate konserveerimisvedeliku. Kõiki köögivilju saab tükeldada nii nagu teile meeldib, toidu maitse sellest ei muutu. Kõige tähtsam on, et köögivili oleks hoolikalt pestud. Kuigi see võib tunduda elementaarne samm, on siiski mõned olulised nüansid. Näpunäiteid köögiviljade õigeks pesemiseks leiate siit.
Iga tortilla retsept on erinev. Siiski, kui soovite nautida selle roa traditsioonilist varianti, siis tuleb saadud mass keerata tortillalehtedesse keerata (mõnel juhul serveeritakse täidis ja röstitud lehed eraldi). Tõenäoliselt seisavad kõik, kes seda omanäolist rooga esimest korda teevad, väljakutse ees – kuidas voltida tortillalehed kokku nii, et täidis välja ei kukuks. Tõsi, tortillasid võib kokku rullida, voltida või lihtsalt pooleks murda. Sageli määravad valiku:
täidise konsistents;
söömisviis (kas soovite süüa kätega või söögiriistadega).
Tortilla on kõige parem voltida nii, et rull oleks pealt lahti ja alt kinni. Voltige leht enda ees lahti, asetage saadud mass keskkohast veidi allapoole. Kõigepealt murdke lehe põhi alt üles ja seejärel küljed lehe keskele. Sel moel kokku volditud tortillat on lihtne süüa, sest täidis ei pudene välja.
Samuti võib tortilla kihtideks voltida. See meetod on eriti mugav, kui toiduained pannakse eraldi. Asetage tortillaleht enda ette ja tehke vertikaalne lõige lehe keskelt allapoole. Jagage see mõttes see neljaks kolmnurgaks, kaks üleval ja kaks all. Pange igale kolmnurgale erinevaid koostisosi, milleks võib olla liha, juust, köögiviljad ja kaste. Alustage tortillalehe kokkuvoltimist sisselõikega kolmnurgast ja painutage kõik kokku ühele poole. Kokku volditud tortilla kuju peaks meenutama suurt kolmnurka, mis koosneb neljast kihist.
Kui sisestasite otsingusse "tortilla retseptid" või "tortilla retsept", siis leidsite tõenäoliselt palju erinevaid variante. Retsepti valimise hõlbustamiseks soovitame arvestada seda, milliseid toiduaineid soovite kasutada. Tavaliselt muudavad need valiku lihtsamaks.
Nagu oleme juba veendunud, on tortilla retsepte ülimalt lihtne kohandada vastavalt individuaalsele maitsele. Valmistada võib kana ja guacamolega tortillasid või hoopiski vegantortillasid. Iga retsept on unikaalne, kuid neid kõiki ühendab traditsioonilised mehhiko toiduained – mais ja punased oad. Need kaunviljad pole mitte ainult kõhtu täitvad, vaid on ka kehale kasulikud.
Tortilladega retseptid köidavad nii täiskasvanuid kui ka pirtsakaid lapsi, kelle meele järgi polegi nii lihtne olla. Ärge kartke eksperimenteerida ja üllatada oma sõpru, perekonda või külalisi. Võtke ette kulinaarne reis ümber maailma koos Bonduelle'ga