1. >Blog
  2. >Praekõrvitsa-läätsesalat

Koostisained:

  • 800 g konservläätsesid Bonduelle
  • 400 g kõrvitsat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 punane sibul
  • 100 g rukolat
  • 3 tüümianioksa
  • 2 spl mett
  • 1/4 tl jahvatatud ingverit
  • 1/4 tl jahvatatud vürtspipart
  • 1/4 tl jahvatatud kaneeli
  • soola
  • 100 ml oliiviõli
  • 50 ml punase veini äädikat
  • 100 g Kreeka pähkleid

Koorige kõrvits ja lõigake meelepärase suurusega tükkideks. Siis segage kausis kokku kõrvits, kaneel, sool, pipar, ingver, küüslauk ja oliiviõli. Kuumutage pann ja praadige kõrvitsatükke keskmisel kuumusel 3–5 minutit, kuni need saavad kuldse jume. Koorige ja lõigake sibul viiludeks. Valmistage eraldi anumas kaste: segage toatemperatuuril mesi, äädikas, oliiviõli, tüümian ja sool ühtlaseks massiks. Pange kaussi rukola, konservläätsed, praetud kõrvits, sibul, Kreeka pähklid ja kaste.