1. >Retseptid
  2. >Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)

Mehhikopärased takod rebitud sealihaga (carnitas)

Kui väljas valitseb suvekuumus, siis pole ilmselt ajaviiteks pere ja sõpradega paremat viisi kui hõrkude ja aromaatsete roogade maitsmine õues. Üheks selliseks võiks olla mehhikopärased takod rebitud sealihaga ehk teisiti laialdaselt tuntud kui carnitas, mis võimaldavad tunda saada mehhiko köögi ehtsust ja soojust. Carnitas on Kesk-Mehhiko piirkonnast pärit traditsiooniline mehhiko roog, mille valmistamiseks keedetakse sealiha koos erinevate vürtsidega aeglaselt omas mahlas, kuni see on äärmiselt pehme ja aromaatne. Saagu see retsept sinu selle suve (ja mitte ainult) eelistuseks, mis toob mitte ainult maitsvaid hetki, vaid ka unustamatuid mälestusi.
Kerge
2 inimest
30 minutit
Koostisained
2 portsjoni jaoks
pisut õli,

40 g konservmaisi Bonduelle,

40 g konserveeritud punaseid ube Bonduelle,

50 g guacamolet,

50 g tomatisalsat,

30 g cheddari juustu,

sibulapealseid,

koriandrit,

tšilli pipart,

60 g Kreeka jogurtit,

20 g chipotle pastat,

400 g seafileed,

maitse järgi soola, paprikat, tšilli pipart, koriandrit, punet, köömneid, sibula- ja küüslaugupulbrit,

1 apelsini,

1 laim.
Koostisained 2 portsjoni jaoks
pisut õli,

40 g konservmaisi Bonduelle,

40 g konserveeritud punaseid ube Bonduelle,

50 g guacamolet,

50 g tomatisalsat,

30 g cheddari juustu,

sibulapealseid,

koriandrit,

tšilli pipart,

60 g Kreeka jogurtit,

20 g chipotle pastat,

400 g seafileed,

maitse järgi soola, paprikat, tšilli pipart, koriandrit, punet, köömneid, sibula- ja küüslaugupulbrit,

1 apelsini,

1 laim.
  1. Samm 1
    Hõõru seafilee vürtsiseguga sisse. Keera maitsestatud liha fooliumisse ja aseta küpsetusvormi. Küpseta ahjus 150 °C juures umbes 60 minutit.
  2. Samm 2
    Võta liha ahjust välja ja rebi see kahe kahvli abil väikesteks tükkideks. Seejärel vala lihale ohtralt apelsini- ja laimimahla.
  3. Samm 3
    Sega Kreeka jogurt chipotle pastaga.
  4. Samm 4
    Kuumuta tortillasid pannil tilgakese õliga kummaltki poolt umbes 30 sekundit.
  5. Samm 5
    Seejärel pane soojendatud tortilladele rebitud sealiha, cheddari juustu, guacamolet, tomatisalsat, konservmaisi ja punaseid ube. Peale pane jogurti-chipotle kastet. Kaunista sibulapealsete, koriandri ja tšilli pipraga. Ja ongi kõik – Mehhiko-pärased rebitud sealihaga takod ongi valmis. Head isu!
Lase end üllatada
KergeKeskmineKeerukas
< 15 Minutit15 - 45 Minutit45 m ja +
Legend
  • Vürtsikas supp

    Väga maitsev ja saab kiiresti valmis! Sobib imehästi õhtusöögiks sõpradega või romantiliseks õhtuks kallimaga.

  • Taimetoidutortiljad

    Tortiljad on maailmas kiiresti populaarsust koguv toit. Sel korral soovitame proovida taimetoidutort...

  • Tšillihautis

    Punased oad sobivad enamikku roogadesse! Sel korral pakume sulle õhtusöögiks tšillihautist ubade ja ...