Rukolal on tugev maitse ja ta kuulub võõrkapsa perekonda (Brassicaceae). Rukola tugeva maitse tekitavad isotiotsüanaadid, mis parandavad isu ja seedimist. Rukolal, mida me sööme, on ka lähisugulane, mis kasvab soojemates maades (näiteks Lõuna-Prantsusmaal), kuid kodune rukola on õrnema ja mitte nii intensiivse maitsega. Rukola on B9- ja C-vitamiini allikas ning sisaldab palju kaltsiumit, mistõttu on väga sobiv igapäevaseks söögiks. Muide, õli, mis saadakse rukolast, on kasutusel ka kosmeetikas!
Rukola on meie köögi kuninganna! Mida edasi, seda enam armuvad inimesed sellesse taime ja kasutavad seda ka igapäevaselt. Rukola kasvatamine ei ole keeruline, kuid taim vajab veidike hoolt ja kannatust. Külvake rukola kohta, mis on varjuline. Rukola ei armasta kuumust ja otsest päikesevalgust. Rukola armastab niisket mulda. Väike trikk – külvake seemned samasse kohta iga kolme nädala tagant kevadest sügiseni, sel moel saate suurema saagi!