Juba keskajal jõudsid sibulad Kesk-Aasiast meieni. Juba tol ajal söödi sibulaid nende maitse tõttu ning hinnati ka nende toiteomadusi. Sibul sisaldab palju antioksüdante ja vähe rasvu, kuid selles on peidus rohkesti tervisele kasulikke mikroelemente (seleeni, mangaani, kaaliumit, fosforit). See köögivili on kasulik seedesüsteemile, eriti maksale, ning maitseomaduste tõttu parendab sibul maagiliselt meie toidu maitset. Ja seda saab igalt poolt osta!

Värske või kuivatatud, väike või suur, punane või valge

Võib leida väga erinevaid sibulaid: väikesed valged sibulad, sibulapealsed, punased sibulad või traditsioonilised suured valged sibulad. Kõik need on erinevad, kuid sobituvad suurepäraselt meie toitude maitsetega. Kui soovite sibulaid kauem säilitada, siis on neid kõige õigem hoida külmikus (mitte kauem kui 10 päeva), ladustada on soovitatav keldris või kuivas ja pimedas kohas.

Nõuanne: eelistage alati värskeid sibulaid, mitte neid, mida hoitakse keldris. Need sisaldavad rohkem meie organismile vajalikke vitamiine ja mineraale.