Naeris on väikese pallikese kujuga köögivili, mis annab toitudele kergelt kibeda üllatava maitse. See maitse ei meeldi kõigile, kuid kui küpsetate naerist võis ja lisate sellele õige pisut suhkrut või kui lisate seda suppidesse koos teiste magusamaitseliste köögiviljadega, nt porganditega, võivad naerist hakata armastama ka pessimistid. Samuti võite naerist valmistatud toidud maitsestada tilgakese pähkliõliga – ja maitse muutub märgatavalt..

Nõuanne valmistamiseks

Naeri koorimine spetsiaalse koorimisnoaga on raske, seetõttu kasutage koorimiseks tavalist nuga. Kooritud naeris pange 5 minutiks keevasse vette. Siis võite kas edasi keeta veel 20 minutit või võtke keeduveest välja ja küpsetage edasi ahjus võiga ülevalatult või lõigake naeris ribadeks ja küpsetage ahjus koos paprika või porganditega. Kui soovite maitsta karamellistatud naerist, siis kastke naereid küpsetamise ajal aeg-ajalt mee või vahtrasiirupiga, millele on lisatud pisut soola. Äsja aiast toodud noore naeri võite täita hakklihaga.

Väga lihtne retsept igaks päevaks: lõigake naeris ratasteks, piserdage üle oliiviõliga, maitsestage maitseainetega ja küpsetage praeahjus. Sel moel küpsetatud naeris täiendab suurepäraselt teie igapäevast köögiviljavalikut.